Nyheter

 

 

150721

Valparna i Z-kullen är snart 7 veckor.

   

 

150719

Sellandafjalls A2-kull

Ulrik vom Stumpfen Turm - Sellandafjalls Rut

4 hanar och 1 tik

 

 

 

 

150705

Utställning, Nordic Terrier Show, i Eskilstuna. Det var en mycket varm dag, men det belv en trevlig dag ändå tack vare många anmälda ceskyterrier och många trevliga människor.

Sellandafjalls Larka blev BIR, Sellandafjalls Ulva BT-2 med cert. Sellandafjalls Remus blev BIM och Sellandafjalls Ymer BH-2 med cert. Sellandafjalls Pyret blev BT-3 och Sellandafjalls Luna BT-4.

Sellandafjalls Grizla blev BIS-4 veteran och vi blev BIS-4 uppfödargrupp med Larka, Luna, Pyret och Ulva.

 


Sellandafjalls Larka


Sellandafjalls Ymer


Sellandafjalls Grizla


Larka, Ulva, Pyret och Luna

 

 

150609

Dessa underbara valpar...

 

 

150607

Vår Z-kull föddes 150604. Det blev 2 hanar och 2 tikar.

 

 

 

150514

Ceskyterrierklubben har nu en hälsoenkät på sin hemsida. Det är jätteviktigt att så många som möjligt svarar för att vi ska få en rättvis bild av hälsoläget i rasen.

http://www.ceskyterrier.se/Haelsoenkaet-foer-Ceskyterrier-2015.html

 

 

150514

Idunn är helt klart dräktig. Hon börjar bli tjock och hon talar om att hon är hungrig.

 

 

150503

Medvinden höll i sig även denna dag. Det var en trevlig dag med många fina cesky och många trevliga människor. Sellandafjalls Larka blev BIR, Janski Rudolph blev BIM med cert, Grizla blev BT-2, Ulva blev BT-3 med cert och bästa junior, Luna blev BT-4. Ymer blev BH-2 med ck. Grizla blev BIS-4 Veteran. Sellandafjalls Idunn blev BIS Avelsgrupp. Sedan kom vi till kronan på verket. Av sex uppfödargrupper i finalringen blev vi BIS Uppfödargrupp!

 

Janski Rudolph

 

BIS Uppfödare med Grizla, Larka, Pyret och Luna. Domare: Harry Tast, Finland.

 

 

150502

Utställning i Lidköping. Det blev en lyckad dag. Både Ulrik och Smilla blev svensk champion. Grizla blev BIR och Ulrik BIM. Luna blev BT-2. Både Vooppii och Ymer fick excellent med ck. Uppfödargruppen fick hp.

Sellandafjalls Grizla

 

 

150404

Idunn är nu parad med Ulrik. Idunn är kräsen i valet av hane, så det var en lättnad att hennes och vårt val var samma den här gången.

 

 

150403

Utställning i Kista. Detta var Ulvas första officiella utställning och hon blev Svensk Juniorvinnare 2015.

 

 

150226

De tikar vi parat med Gandhar det senaste året har inte blivit dräktiga. Idag gjordes en fertilitetsutredning på Gandhar och han har inte en enda spermie i sitt ejakulat. Vi väntar på några till provsvar, men det är troligt att Gandhar är helt steril.

 

 

150222

Det är inte roligt när datorn går sönder och man förlorar alla program man samlat på sig. I alla fall om man inte är så duktig på datorer. Nu äntligen har jag fått igång ett web-program som jag förstår mig på, så nu hoppas jag hemsidan blir ordentligt uppdaterad igen. Nedan följer lite "gamla" nyheter.

 

 

141213

Svensk vinnarutställning i Stockholm. Detta var Rudolphs första officiella utställning. Det gick över förväntan. Han blev svensk juniorvinnare 2014 och BH-2 med cert! Han uppförde sig något orutinerat men han var glad och positiv. Vi ser fram emot att ställa honom igen.

Grizla blev halt två dagar före utställningen. Hon var bättre dagen för utställningen och när hon inte haltade i ringen innan bedömningen började chansade vi på att gå in. Det skulle vi inte gjort, för i ringen var hon tydligt halt. Det blev vårt första KEP någonsin. KEP står för "kan ej prissättas".

Vi hade inte räknat med att dagens stora stjärna skulle bli Sellandafjalls Larka som blev BIR och svenska vinnare 2014. Det var nog första gången Larka visade att hon trivdes i ringen. Det var riktigt roligt.

Sellandafjalls Larka och Erchkans Incredible Iolite

141123

Terrierderbyt i Jönköping. Valparna uppförde sig exemplariskt och Sellandafjalls Ymer blev BIR-valp 4-6 månader och Ulva blev BIR-valp 6-9 månader. För de vuxna hundarna gick det inte lika bra. Vi fick nöja oss med BT-2 för Grizla och BH-2 för Ulrik. Vi tog igen det med uppfödargruppen och blev BIS-3 uppfödargrupp i mycket stark konkurrens. Denna placering innebar att vi slutade som 3:a på Terrierklubbens lista över mest framgångsrika uppfödare 2014.

 

 

141108

Terrierutställning i Sollentuna. Sellandafjalls Grizla blev BIR och Ulrik vom Stumpfen Turm blev BIM. Ulva var på sin första utställning och blev BIR-valp. Vi blev också BIS-2 uppfödargrupp.

Sellandafjalls Ulva 6 månader

 

 

140927

För första gången åkte vi till den internationella utställning i Eckerö på Åland. Hem kom vi med två finska cert och cacib. Det var Gandhar Day Break och Sellandafjalls Larka som blev BIR respektive BIM.

 

 

140920

Vi unnade oss en trevlig dag på Skärdgårdsutställningen i Nynäshamn.

Sellandafjalls Smilla blev BIS-2 junior och Sellandafjalls Grizla med BIS-2 veteran.

Sellandafjalls Smilla

 

 

Vi hade även tid att fota lite valpar.

 

Sellandafjalls Varga

Sellandafjalls Vooppii

Sellandafjalls Ulva

Sellandafjalls Ulva

Janski Rudolph

 

140911

Det har varit en intensiv sommar med tre valpkullar och flera utställningsresor. Valparna är nu sålda, förutom Ulva, Varga och Ymer som stannar hos oss.

Förutom valparna så har sommarens höjdpunkter varit bland annat Pyrets championat på terrierutställningen i Vålberg. 

 

Sellandafjalls Pyret

 

I augusti åkte vi på vår första utställningsresa till Finland. Det var finska ceskyspecialen och världsutställning. På finska ceskyspecialen blev  Pyret blev BT-3, Smilla BIS junior och BT-4, Ulrik blev BH-2, Teo BH-3 och Gandhar BH-4. Idunn blev BIS avelsgrupp och vi blev BIS uppfödargrupp. Bäst av allt var dock att få träffa så många trevliga människor.

 

Vår uppfödargrupp på finska Ceskyspecialen: Grizla, Pyret, Larka och Teo. Foto: Anna-Johanna von Platen. 

 

Från världsutställningen som var en varm, stressig och kaotisk upplevelse kom vi hem med tre världsvinnartitlar. Ulrik och Smilla blev juniorvärldsvinnare och Grizla blev veteranvärldsvinnare och BIR-veteran. Detta tack vare sina lojala supporters i publiken som fick fram just den stämningen som Grizla älskar. Stjärnan stortrivdes i stråkastarljuset på en världsutställning.

 

Foto: Anna-Johanna von Platen

 

140628

Nu har första valpen flyttat hemifrån. Det är sorgligt att de åker, men också skönt att det minskar på antalet valpar, så att man får mer tid till var och en.

Här är en film på gänget när alla fortfarande var kvar. De hade varit ute och lekt i trädgården. Jag behövde gå in en stund och satte in dem i valphagen som har nättak som skydd mot höken. När jag kom ut igen filmade jag det här:

 

https://www.youtube.com/watch?v=9_MEwpJkFhA

 

 

140627

Några av valparna:

Sellandafjalls Vooppii

 

Sellandafjalls Viktor

 

Sellandafjalls Varga

 

Sellandafjalls Valter

 

Sellandafjalls Ulva

 

Sellandafjalls Ulva

 

Sellandafjalls Ulf

 

Sellandafjalls Ubbe

 

 

140616

 

 

 

 

Trötta valpar

U-kullen

 

V-kullen

 

 

140615

Utställning i Avesta. Sellandafjalls Grizla blev BIR, Gandhar Day Break blev BIM med cert och championat, Ulrik vom Stumpfen Turm fick excellent med ck och Sellandafjalls Smilla fick cert. Det var första officiella utställningen för de två juniorerna.

 

 

 

140612

Lite nya bilder på hundarna:

 

Gandhar Day Break drygt 2 år

 

 

Sellandfjalls Smilla 15 mån

 

 

 

Ulrik vom Stumpfen Turm 14 mån

 

 

140603

Jana är nu konstaterat dräktig med Ulrik.

 

Med två valpkullar i huset är det svårt att hinna med att fota valpar och uppdatera hemsidan. Tiden går åt till att mata valpar, städa huset i största allmänhet och valphagarna i synnerhet. Alla hundar ska skötas om och även valparna ska ha gos och mys flera gånger om dagen. Det tar sin lilla tid. Fotografering och uppdatering av hemsidan får vänta tills det blir en stund över.

 

 

 

140530

Årets Ceskyspecial hölls i Eskilstuna och det blev en regnig tillställning.

Ulrik vom Stumpfen Turm blev bästa hane, Grizla blev bästa veteran och vi blev bästa uppfödargrupp.

Detta var Ulriks allra första utställning. Det lovar gott inför framtiden.

 

 

140507

Idag blev Jana parad med Ulrik. Nu hoppas vi på valpar i juli.

 

 

140502

Sent idag föddes Idunns valpar, fyra tikar och två hanar.

V-kullen. På bilden är valparna fem dagar.

 

140501

Tidigt i morse föddes Larkas valpar, fem hanar och två tikar. De är stora och knubbiga och mår alldeles utmärkt.

U-kullen. På bilden är valparna tre dagar.

 

 

140406

Nu är vi tämligen säkra på att vi kommer att få två valpkullar i början av maj. Både Idunn och Larka har dräktighetsflytningar och båda börjar se stabbiga ut.  Riktigt spännande är det.

 

 

140309

Nu är han hemma!

Janski Rudolph från England.

 

 

140302

Idunn är nu parad med Cantabile Xander.

Larka är parad med Ulrik vom Stumpfen Turm.

 

 

140301

Terrierutställning i Sollentuna. Det blev en bra men intensiv dag. Idunn blev BIR och Gandhar BIM.

Sellandafjalls Olga blev tredje bästa tik och fick sitt första cert! Grattis säger vi till Olgas ägare!

Grizla tävlade som veteran på sin första terrierutställning och det gjorde hon himla bra, BIS-2 blev hon!

Vår uppfödargrupp blev BIS-4.

 

  

 

 

140120

Sellandafjalls Molda har fått fyra valpar. Stort grattis till Carina Hill som äger Molda.

Carinas hemsida: http://www.pepitahills.se/

 

Det går framåt för Ceskyterriern i Sverige. Det är redan två kullar födda som kommer att registreras i år och det närmaste halvåret planeras minst sju kullar till runt om i landet. Hoppas det går vägen. Då kanske vi går mot ett rekordår.

 

 

140109

Vi försöker planera årets kullar, men det är lättare sagt än gjort. Det är alldeles för många faktorer man inte vet i förväg.

Våra förhoppningar är i alla fall att para Idunn med Cantabile Xander i Finland. Idunn borde löpa i början på mars. Förhoppningsvis krockar inte hennes löp med att vi åker till Crufts.

 

Cantabile Xander

 

Jana skulle vi helst vilja para med Ulrik, men vi vet inte om han hinner bli gammal nog innan hon löper. Ulle-Bulle har inte ens börjat lyfta på benet än. Om Jana drar ut på tiden kan det gå vägen ändå, annars får det bli Gandhar. Båda hanarna har sina för- och nackdelar. Ingen är egentligen bättre än den andre.

 

Samtidigt försöker vi planera årets utställningar. Det är inte heller helt lätt när man inte vet om och när vi har valpar. Är valparna stora kan vi kanske ordna hundvakt, men småvalpar åker vi inte ifrån. Det är inte lika roligt att åka på utställning om vi inte kan åka båda två.

 

 

131224

Goda nyheter från Finland. Sellandafjalls Kira har fått fem fina valpar.

Stort grattis till familjen Backholm som äger Kira i Finland.

Här finns deras hemsida: https://sites.google.com/site/kennelfindafriend/

 

 

131218

Hummeluras Birka 4 mån

 

 

131207

Då var årets Stora Stockholmsutställning avklarad.

Gandhar blev bästa hane och svensk vinnare 2013. Sellandafjalls Rut blev svensk juniorvinnare 2013 och tredje bästa tik. Grizla blev andra bästa tik.

Nu tar vi en välbehövlig paus i utställandet och tar nya tag i vår.

 

 

131201

Det är bara att inse att Jana inte är dräktig. Trist, men det var väl nästan väntat eftersom vi åkte till Skottland när hon höglöpte och hon parades innan vi åkte vilket troligen var för tidigt. Trist, men vi tar nya tag nästa löp.

 

 

131124

Ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt. Ibland blir de till och med bättre. Hastigt och lustigt blev det bestämt att vi skulle köpa en valp från Spanien. Några dagar senare åkte Micke ner och hämtade hem honom.

 

Får vi presentera:

James, James Bond under kodnamnet Thunderball de Katatao's.

 

 

131117

Då har vi varit med våra hundar utomlands för den första gången. Visserligen känns inte Norge riktigt som utomlands, men det utomlands är det. Trots att vi egentligen inte vann någonting blev det ändå en lyckad resa. Rut blev norsk juniorvinnare, Gandhar fick norskt cert och Grizla blev norsk champion.

 

 

131012

Det blev en bra dag på terrierutställningen i Sundsvall.

Grizla blev BIR, Gandhar BIM och vi blev BIS uppfödargrupp. Det var sju uppfödargrupper som kom till final så det kändes stort att vi vann.

Vi blev så peppade att vi anmälde oss till Vinnarutställningen i Norge när vi kom hem. Där kommer vi dock inte att ha någon uppfödargrupp.

 

 

 

131002

Jana är nu parad med Gandhar. Hon höglöpte när vi skulle åka till Skottland, så även om Jana tyckte det var dags, var Gandhar måttligt intresserad. parning blev det dock, så nu hoppas vi på valpar även om parningen kanske blev lite tidigt i löpet.

 

 

130923

Vårt nästa framtidshopp. Silverfärgade Birka från Hummeluras kennel. Mamma är Sellandafjalls Hummelura och pappa är Palmis Astro Bellisimo. På bilderna är hon sex veckor.

 

 

 

 

130818

Bilder på valparna när de var 4½ vecka.

 

 

 

130810

Bilder på valparna när de var tre veckor.

 

 

 

130803

Sellandafjalls Rut är snart 1 år.

 

Ulrik vom Stumpfen Turm drygt 3 mån.

 

 

 

130802

Vi har vägt unghundarna.

Gandhar är 16 månader och väger 11.6 kg.

Pyret är 1½ år och väger 8.5 kg.

Rut är snart 1 år och väger 8.1 kg.

Smilla är 4 månader och väger 5.5 kg.

Ulrik är drygt 3 mån och väger 4.6 kg.

 

 

130728

Allt är frid och fröjd i valplådan.

 

 

 

130722

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Trots konstaterat dräktig med ultraljud var Grizla inte dräktig.

Larka valpade 130715. Det var en seg valpning. Det blev sex valpar, men en tik var dödfödd. Ytterligare en tik dog efter två dagar. Det blev en orolig vecka. Nu hoppas jag faran är över. Valparna sover, äter, sover och växer. Två hanar och två tikar är det. Så här såg de ut sex dagar gamla:

 

Så här såg de ut nyfödda:

 

 

130706

Smilla 14 v och Ulrik 10 v.

 

 

130629

Det blev en lyckad Ceskyträff. Vi var 29 människor och 24 hundar. Utställningsträning, pälsvård och tipspromenad stod på programmet, samt fika och lunch.

Tack till alla som deltog och gjorde dagen så trevlig!

 

 

130626

Idag har vi varit i Tyskland och hämtat Ulrik vom Stumpfen Turm.

Ulrik har en stamtavla som till 3/4 är unik för Sverige. Den övriga delen av stamtavlan för tillbaka blod vi förlorat i Sverige. Pompes bror är farfar till Ulrik. Som extra bonus är Ulrik tanfärgad. Vi hoppas han får behålla sin mörka färg. Får han det är även färgen unik för Sverige idag. Ulrik är mjuk och rörlig, glad och framåt. Han pratar mycket och har åsikter om det mesta. Han är redan en stor personlighet.

 

 

 

130617

Grizla och Larka är ultraljudade och båda är dräktiga!

 

 

130609

Utställning i Vänersborg. Sellandafjalls Lajja BIR och champion! Sellandafjalls Isak BIM och champion!

 

130608

Terrierutställning i Fengersfors.

Grizla BIR, Pyret BT-2 med cert, Gandhar BIM med cert. Phelipe med avkommorna Larka, Pyret, Pejja och Rut blev BIS-avelsgrupp. Vi blev också BIS-2 uppfödargrupp med Grizla, Larka, Pyret och Pejja.

 

 

130604

Nu är vi 18 st anmälda till träffen, och än har inte anmälningstiden gått ut.

 

 

130522

Ceskyträff i Uppland

 

Datum: 29 juni 2013

 Plats: Björklingetrakten

(exakt var beror på hur många vi blir) 

*******************************

 Program:

10.30 Fika

11.00 Utställningsträning för nybörjare

12.00 Tipspromenad

13.00 Lunch

14.00 Pälsvård

 ********************************

Kennlarna CC’s, Erchkan, Gutmit’s och Sellandafjall

bjuder på fika och lättare lunch. 

******************************** 

Vi hoppas det blir en trevlig och givande träff för nya såväl som för gamla Ceskyvänner.

 

Alla är välkomna!

 

Anmäl senast 16/6 till Mikael Svärd

tel. O70-7648611

email: vindhem@telia.com

 

 

130518

Sellandafjalls Olga har varit på besök.

 

 

130517

Larka är parad med Gandhar, men det känns som att det blev en parning lite väl sent i löpet, så det är nog stor risk att det inte blir något.

 

130516

Valparna är nu 7 veckor. En så här jämn kull har vi aldrig haft tidigare. Det är svårt att välja vem som skall vara kvar.

Sellandafjalls Silas

 

 

130515

Sellandafjalls Nora och Sellandafjalls Pejja har varit här. Nora har blivit parad med Gandhar.

Sellandafjalls Pejja

 

130513

En bild på Sellandafjalls Isak.

 

 

130512

Terrierutställning på Tånga Hed. Grizla blev BIR, Larka BT-2, Pyret BT-3 med cert och Gandhar BIM med cert. Vi blev också BIS-2 uppfödargrupp. Det var en trevlig dag trots kallt väder.

Sellandafjalls Pyret

 

 

130506

Grizla är nu parad med Gandhar.

 

 

130429

Valparna mår bra och växer som de ska.

Vi har en tikvalp kvar till salu. 

 

 

 

 

130428

Utställning Västerås. Grizla blev BIR, Larka BT-2 och Gandhar BIM med sitt första cert.

 

 

 

130401

Den 29 juni blir det ceskyträff i Uppland. Alla är välkomna!

Mer information kommer snart.

 

 

130330

Micke åkte ensam till Kista och jag stannade hemma och passade valparna.

Det blev en hellyckad dag i Kista. Både Larka och Mysak blev champion.

 

130329

Idunn valpade i natt. Det blev fyra tikar och en liten hane.

 

130321

Idunn är rejält tjock. Hon är nöjd och glad och äter massor med mat med god aptit. Det är drygt en vecka kvar nu.

 

 

 

130302

Vi visste att domaren på terrierutställningen i Upplands Väsby inte tycker om vårea hundar, men vi ville tävla med uppfödargruppen och åkte ändå.

Gandhar trivdes inte alls med utställningsmiljön. Det var hans första officiella utställning. Han fick Very Good. Vi tar nya tag när utomhussäsongen börjar. Gandhar är långsam med att komma i utställningspäls, men glansen i pälsen är det inget fel på. Han kommer att få en underbar päls som vuxen.

 

Det gick bra med uppfödargruppen och vi blev BIS-4.

Foto: Jörgen Eriksson, Zoli-Dares kennel

 

 

130222

Idunn är konstaterat dräktig! Valpar väntas månadskiftet mars/april.

 

 

130130

Pendevour Phelipe har blivit farfar! För första gången har en hane från vår kennel använts i avel.

Sellandafjalls Linus och Cantabile Veronica i Finland har fått fem valpar.

 

 

130128

Nu är Idunn parad med Kilbarchan's Ambassador.

 

 

130114

Imorgon blir Gandhar 9 mån.

 

 

130113

Igår började Idunn äntligen löpa. Nu väntar vi med spänning på höglöpet (om knappt två veckor) och hoppas att tycke uppstår mellan Idunn och Basse.

 

 

130113

I onsdags var alla hundar glada och pigga. På kvällen åt Flisa sin mat lite långsammare än vanligt, men i övrigt var hon som vanligt, så jag tänkte inte så mycket på det. På natten skrek hon till två gånger och jag tände ljuset för att se vad det var som var fel. Jag släppte ut henne och hon kissade, sprang sedan in till sängen och hoppade upp utan problem, men hon lade sig inte ner. Jag kände över henne och insåg att lymknutorna var väldigt mycket större än de borde vara.

På morgonen åkte Micke med Flisa till djursjukhuset. De satte snabbt diagnos och de gav oss inget hopp. Malignt lymfom (blodcancer). Inte ens med medicin skulle hon leva mer än några månader och det fanns inget de kunde göra mot smärtan. Flisa fick somna in där och då. Hon blev 11 år.

Sorgen och saknaden här hemma är stor. Flisa var ledaren i hundflocken. Hon var snäll och klok men kunde vara enormt envis. Hon var en underbar mamma och tog hand om alla valpar i familjen, både sina egna och andras. Hon var inte bara mamma utan även mormor och mormorsmor. Om några veckor skulle hon ha blivit mormors mormor till två kullar i Finland.

Flisa betydde mycket för vår avel, men framför allt gav hon oss mycket glädje och kärlek. Hon kommer för alltid att ha en stor plats i våra hjärtan.

 

 

121223

 

 

121216

Utställning i Stockholm. Sellandafjalls Luna ägd av Cissi Holmgren blev BIR, svensk juniorvinnare och champion! Kilbarchan's Ambassador och Sellandafjalls Pyret blev svensk juniorvinnare 2012. Vår uppfödargrupp fick fin kritik: "Homogen vältypad grupp. Alla av utmärkt typ med trevligt temperament. Genomgående bra pälsar. Bra överlinjer. Man ser kunskap och kärlek till rasen i bakgrunden".

 

 

121211

Ibland är det hårt att vara hunduppfödare. Janski Kylla (Kyle) har fått katarakt på ett öga. Det syns tydligt med blotta ögat. Tack och lov är det andra ögat opåverkat. Han ska på återbesök till ögonspecialisten i februari.

Ögonsjukdomar är sällsynta på Cesky. Det finns ett fall av katarakt rapporterat på Cesky i Sverige. Det var en annan typ av katarakt än den Kyle har. Även den katarakten upptäcktes när hunden bara var valp. Det finns även ett fall rapporterat i Finland. Den hunden har en tredje form av katarakt. Katarakter kan vara ärftliga, men behöver inte vara det.

 

 

121011

Sellandafjalls Perla var på besök. Insåg att hon är tanfärgad. Riktigt snygg och trevlig är hon också.

 

 

121010

Terrierutställning i Sollentuna. Pyret blev BIR på sin första officiella utställning. Hon slog både sin syster Larka, mamma Idunn och mormor Grizla. Basse blev BIM. Vi blev BIS-3 uppfödargrupp.

Foto: Jörgen Eriksson

Foto: Jörgen Eriksson

 

Detta innebär att vi kom 2:a på Terrierklubbens lista över Bästa Terrieruppfödare 2012. Förra året var vi jätteglada att vi var på delad 14:e plats. Vi satte som mål att i år komma bland de tio bästa. Det gick bättre än förväntat.

Foto: Jörgen Eriksson

 

121109

Kyle  (Janski Kylla)

 

Sellandafjalls Pyret

 

121013-14

Sista resan med husvagnen för det här året. Terrierutställning i Sundsvall på lördagen och SKK-utställning på söndagen.

På lördagen blev Basse BIR på sin första officiella utställning. Larka blev BIM.  Vi blev BIS-3 uppfödargrupp. På söndagen blev Larka BIR och Pelle BIM.

 

121006

Nu har vi varit hos Wendy Tobijanski i England och hämtat hem Janski Kylla. Han är 9 veckor. Hans pappa är Lastarean Dufek och mamma är Janski Martyna with Zippor. Det gör att Kyle, som vi kallar honom, är mycket nära släkt med Janski Celtic Ceska, som vunnit Crufts fyra år i rad. De har samma pappa och mammorna är helsyskon. Vi hoppas mycket på Kyle.

 

 

120930

Husse tittar på TV. Man får titta noga för att se alla åtta hundarna i sängen.

 

 

120924

Pelle är inte riktigt som andra Ceskyterrier. Vi har bara varit med om en annan Ceskyterrier som kommit bort och det var Grim. Han kom inte bort förrän han var gammal, halvt senil och vare sig hörde eller såg särskilt bra. Pelle kommer bort trots att han är ung och inget fel på alls. Jag åkte upp med alla hundarna till skogen för att plocka svamp. Alla åtta hundar sprang runt och busade. Nästan tillbaka till bilen var de plötsligt bara sju. Pelle var borta. Pelle var borta länge. Så länge att det hann bli mörkt. Klockan elva på kvällen gav vi upp letandet. Vi lämnade bilen, en bur väl inpackad i filtar och en skål med mat. Jag sov inte mycket den natten. Klockan halvfem på morgonen var han fortfarande försvunnen. Ingen hade rört maten. I gryningen gick jag genom skogen och ropade och plötsligt var han där som om inget hade hänt. Han hade varit vid bilen och ätit upp maten och han kom därifrån. Han var trött och frusen, men han hade överlevt natten. Då hör det till saken att han är mörkrädd och det vimlar av vildsvin i skogen. I fortsättning blir det koppel för Pelle i skogen. Han jagar inte. Han är som tjuren Ferdinand. Han älskar att sitta och lukta på blommorna eller vad det nu är han luktar på.

 

 

120921

R-kullen: Rasmus, Remus, Ria och Rut.

hanarna

 

tikarna

 

hanarna

 

 

120914

Janas valpar kan nu både se och höra.

Hanarna

 

Tikarna

 

En av hanarna

 

 

120909

Utställning i Gimo. Basse  blev bästa valp. Larka blev BIR med cert och slog mormor Grizla.

Kilbarchan's Ambassador

 

Sellandafjalls Larka

 

 

120907

Janas valpar är nu två veckor och de har börjat öppna ögonen.

Hanarna

 

Tikarna

 

 

120901

Janas valpar växer och mår bra.

 

 

120825

Ceskyspecialen i Vadstena blev lyckad för oss och våra valpköpare. Pendevour Phelipe blev BIS, Sellandafjalls Larka blev bästa tik, Sellandafjalls Pejja blev bästa valp, Gandhar Day Break blev bästa hanvalp, Kilbarchan's Ambassador blev bästa hane 6-9 mån, Sellandafjalls Olga blev bästa junior, Sellandafjalls Grizla blev bästa championtik och Sellandafjalls Flisa blev bästa veteran. Vi blev också bästa uppfödargrupp och bästa avelsgrupp.

Pendevour Phelipe blev BIS och hans dotter Sellandafjalls Larka blev bästa tik.

Pendevour Phelipe

Fler bilder kommer så småningom.

 

 

120824

Jana har valpat! Det blev två tikar och två hanar. En tik skall stanna hos oss och en skall flytta till Göteborg. Hanarna skall till Umeå och Eskilstuna.

120812

Nu har Gandhar Day Break kommit hem till oss från Polen.

 

 

120807

En tur till grusgropen.
 

 

 

120806

På hemvägen från Östersund stannade vi och badade i havet.

 

 

 

120805

Utställning i Östersund. Kjeska gjorde en bedrift och blev BIR med cert och därmed blev hon svesnk utställningschampion. Phelipe blev BIM. Indulona Tabat blev BT-2 och Ninfa fick excellent.

Pendevour Phelipe BIM och Sellandafjalls Kjeska BIR

 

Sellandafjalls Kjeska

 

Sellandafjalls Ninfa och hennes mamma Indulona Tabat

 

Rast på väg hem

 

 

120804

Terrierutställning i Östersund. En till riktigt bra och trevlig dag med fint väder. Larka blev BIR. Mysak BIM. Luk blev BH-2. Grizla BT-2, Indulona Tabat BT-3 och Idunn BT-4. Pyret blev BIS-3 valp 6-9 mån. Pendevour Phelipe blev BIS avelsgrupp med Mysak, Luk, Larka och Ninfa. Vi blev BIS-2 uppfödargrupp med Mysak, Luk, Grizla och Larka.

 

BIS avelsgrupp: Phelipe, Luk, Larka, Ninfa och Mysak.

 

 

 

120803

Resan till Östersund var lång. Här är vi ute och sträcker på benen när vi kommit halvvägs.

 

 

120729

Utställning i Ransäter. Pendevour Phelipe BIR och Kjeska BIM med cert. Pejja blev BIR valp.

 

Pendevour Phelipe

 

Sellandafjalls Kjeska

 

Sellandafjalls Pejja

 

 

120728

Terrierutställning i Vålberg. Regn och åska hotade hela förmiddagen, men det höll upp till efter lunch. Då öppnade sig himlen och det blev synnerligen blöta finaler där man klafsade fram i flera centimeter vatten. Det är inte roligt att ha pälshundar under sådana omständigheter.  Larka blev BIR och Mysak BIM. Det var åtta uppfödargrupper i katalogen men det var bara vi som kom till final, så det blev BIS uppfödargrupp denna dag.

 

Sellandafjalls Larka

 

Sellandafjalls Mysak

 

BIS uppfödargrupp med Mysak, Grizla, Idunn och Larka

 

 

120720

Jana är konstaterat dräktig!

Grizla var tyvärr inte dräktig.

 

 

120610

Utställning i Vänersborg i uruselt väder med regn och lervälling. Mysak blev BIR och Grizla BIM.

 

 

120609

Terrierutställning i Fengersfors. Det blev en riktigt bra dag. Pendevour Phelipe blev BIR, Idunn blev BIM, Mysak blev BH-2 med cert, Luk BH-3, Grizla BT-2, Larka BT-3 med cert, Nora BT-4.  Pejja blev BIS-2 valp 4-6 mån och Mysak blev BIS-2 junior. Pendevour Phelipe blev BIS-2 avelsgrupp och vi blev BIS-3 uppfödargrupp.

Nora blev Värmland-Dals Terriermästare och Pejja blev Värmland-Dals Terriermästare valp. Storslam för Cesky! Grattis till Ann-Catrin Hultstrand som äger båda dessa hundar.

 

Pendevour Phelipe

 

Sellandafjalls Pejja

 

Pendevour Phelipe med sina avkommor Mysak, Larka, Luk och Amalia.

 

Uppfödargrupp med Grizla, Idunn, Larka och Mysak.

 

Sellandafjalls Nora

 

Sellandafjalls Pejja

 

Det var fint att stå med husvagnen i Fengersfors.

 

 

120607

Vi blir mer och mer nöjda med Basse (Kilbarchan Ambassador). Han har ett ljuvligt temperament. Han är lugn, glad och trygg. Exteriört är han mycket  rastypisk och han rör sig mycket bra. Han är drygt fem månader på bilderna.

 

 

120603

Utställning i Norrköping. Grizla blev BIR. Larka blev BT-2 med cert. Molde fick excellent och Mysak som inte tyckte om när stormen slog i tälten fick nöja sig med very good.

 

 

120602

Terrierutställning i Norrköping. Grizla blev BIR och Molde BIM. Larka blev BT-2 med cert och Idunn BT-3. Mysak blev BH-2. Pyret blev BIS-4 valp 4-6 mån. Vi blev även BIS-2 uppfödargrupp!

Sellandafjalls Molde

 

 

120527

Utställning i Österbybruk. Larka blev BIR!

Sellandafjalls Larka

 

 

120526

Utställning i Stockholm. Grizla blev BIR, Mysak blev BIM med cert och Larka fick cert.

Sellandafjalls Grizla

 

Sellandafjalls Mysak

 

 

120506

Terrierutställning i Tånga Hed. Det blev en bra dag. Ceskyterriern har nog aldrig varit så framgångsrik på en och samma utställning i Sverige. Det blev fyra finalplaceringar. Bellsweet's Nigtingale blev BIR, BIS-2 veteran och BIS-4. Vi blev BIS-2 avelsgrupp med Phelipe och BIS-2 uppfödargrupp. Mysak och Larka fick cert.

 

 

120428

Sellandafjalls Isak och Kilbarchan Ambassador

 

 

120424

Sellandafjalls Kira är nu finsk utställningschampion. Kira ägs av familjen Backholm i Finland.

 

 120417

Sellandafjalls Pyret 3 månader

Sellandafjalls Mysak 13 månader

 

120415

Terrierutställning i Sundsvall.

Sellandafjalls Grizla blev BIR och Sellandafjalls Mysak blev BIM och fick cert. Det var Mysaks första utställning. Vi blev även BIS uppfödargrupp med Grizla, Larka, Luna och Mysak. Det var en riktigt bra dag med trevligt sällskap.

 

 

120414

Utställning i Sundsvall. Sellandafjalls Luna blev BIR och Algol Stella Sarensis blev BIM och champion.

120406

Idag har sista valpen åkt. Ja, förutom Pyret som stannar kvar hos oss. Här kommer lite sent omsider bilder från valptiden.

 

 

120403

Terrierutställning i Sollentuna. Sellandafjalls Grizla blev BIR, Algol Stella Sarensis blev BIM. Sellandafjalls Luna blev BIS-4 junior! Sellandafjalls Olga blev BIR-valp, Sellandafjalls Larka fick Excellent med ck och Sellandafjalls Nora fick Excellent.

Grizla o Algol

Luna

Olga

Nora

Phelipe o Larka

 

120206

Redan två veckor gamla. Livet är lugnt i valplådan.


De tre hanarna.

De tre tikarna.

 

120202

Runda goa valpar.

 

120128-29

NSTK uppfödarmöte hela helgen. Underbart trevligt och mycket lärorikt.

 

120122

Idunn har fått sex fina valpar! Tre tikar och tre hanar.

 

120110

Vi har fått tillbaka Mysak då hans matte och husse har gått olika vägar i livet och ingen av dem kan ha kvar honom. Mysak är lite tjock för tillfället och nedklippt, men vi hoppas att vi kan få honom i utställningskondition till sommaren. En mycket trevlig hund är han.